Wat is het S.M.A.R.T programma?

S.M.A.R.T. staat voor Strenghtening Mental Abilities through Relational Training. Het S.M.A.R.T. programma blijkt intellectuele vaardigheden als basis van het leren te kunnen verbeteren. Deze training is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek naar hoe kinderen en volwassenen leren.
LerendBrein, overtuigd door dit onderzoek, heeft er voor gezorgd dat er nu een Nederlandstalige versie van het S.M.A.R.T. programma voor de Nederlandse en Vlaamse markt beschikbaar is!

Over het S.M.A.R.T programma:

  • Een gebruiker lost gedurende de training een enorme diversiteit aan vraagstukken op en krijgt feedback op zijn/haar oplossingen. Door de doorlopende automatische feedback vindt operante conditionering plaats.
  • Geleidelijk ontwikkelt deze gebruiker inzichten in relaties: overeenkomsten, tegenstellingen en verhoudingen.
  • Deze inzichten vormen de basis van de toenemende intelligentie en leervermogen.

Onderstaande video (klik op link) laat zien hoe Ierse kinderen met de S.M.A.R.T. training bezig zijn en welke effecten zij ervaren. (Zij werken met de Engelse versie, wij hebben een Nederlandstalige training).

https://player.vimeo.com/video/284926066

 

Onderzoek naar het S.M.A.R.T. programma

Er zijn zeven studies verricht (waarvan een deel RCT) bij kinderen en (jong)volwassenen, met en zonder leerproblemen, zowel met een laag IQ als met een normaal IQ. Er zijn zelfs bemoedigende resultaten behaald bij volwassenen met beginnende Alzheimer.
Uit de onderzoeken blijkt dat de training een significante verbetering laat zien op de WISC scores en schoolvaardigheden.
In een follow-up studie 4 jaar na training zijn de behaalde resultaten nog steeds op, of zelfs boven, het getrainde niveau.

 

Procedure rondom de S.M.A.R.T training

Stap 1: Ouders/kinderen/volwassenen kunnen gratis de training 3 dagen uitproberen.
Stap 2: Om verder te kunnen gaan, dienen ze contact op te nemen met een coach.
Stap 3: Via de site van het S.M.A.R.T. programma kunnen ze jou als coach rechtstreeks via interne mail benaderen!

Als coach kun je natuurlijk ook zelf direct gebruikers inschrijven!

Wat zijn de verdere kosten als S.M.A.R.T. Coach?
  • De S.M.A.R.T. Coach betaalt voor de Jaarlicentie € 75 excl. BTW. (door deelname aan de cursusdag heeft u deze kosten voor het eerste jaar voldaan). Hiervoor krijgt de Coach onbeperkt toegang tot de LerendBrein S.M.A.R.T. Community, een ondersteunend beveiligd platform met uitgebreide bibliotheek, instructievideo’s, verdieping- en verbredingsvideo’s, mogelijkheid voor uitwisseling, intervisie en helpdesk.
  • De S.M.A.R.T. Coach betaalt per gebruiker (kind of volwassene) € 60. Hiermee krijgt de gebruiker een half jaar onbeperkt toegang tot het S.M.A.R.T. programma en tot gratis aanvullende trainingen van de verwerkingssnelheid, flexibiliteit, korte termijn geheugen en n-back werkgeheugen!