Ontvang nu toegang tot de e-learning MyCognition PRO

Wat is MyCogntion PRO ?

Test, Train & Coach in 1 App

Een bewezen effectieve training voor de cognitieve fitheid.

Trainen doe je op een tablet/iPad of smartphone/iPhone.

In een mooie en rustgevende onderwaterwereld worden breinoefeningen gedaan.

De oefeningen zijn gepersonaliseerd voor de cliënt op basis van een ingebouwde test.

De test kan maandelijks worden herhaald zodat een cliënt optimaal blijft trainen.

Een Gezonde Leefstijl- sectie maakt de training compleet.

Geen keuze-stress. Wij bieden een oplossing waarin meten, trainen en e-coaching als 1 volwaardig pakket wordt aangeboden.

MyCognition PRO - Bij wie?

Bij kinderen die

 • een hoge prikkeldrempel hebben
 • moeite hebben om de aandacht op peil te houden
 • een te lage prikkeldrempel hebben
 • die verhoogd afleidbaar zijn en/of druk in gedrag zijn
 • wat lastiger te motiveren zijn om te gaan trainen
 • te jong zijn voor Jungle Memory, MyCognition kan vanaf 6 jaar
 • problemen in Executieve Functies in bredere zin hebben
 • die moeite met timing en een grote variabiliteit in reactietijd hebben
 • die een lage verwerkingssnelheid hebben

Bij volwassenen die

 • Zie hierboven, maar ook bij volwassenen die:
 • herstellen na chemokuur, burn-out, hersenletsel
 • worstelen met geheugenproblemen
 • Coachingstrajecten gericht op algehele fitheid willen volgen

Ook te gebruiken

 • Als voorwas voor verdere training
 • Als vervanging van verkeerde schermtijd
 • “Vakantieboek”- training
 • Post-training als onderhoud
 • Zeer geschikt voor in school
 • Zeer geschikt voor thuis

En denk ook aan bedrijven

 • Goed werkgeverschap
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Vermindering arbeidsverzuim
 • Verhoging productiviteit
 • Vergroting van commitment
 • Werken met challenges

MyCognition PRO - de oefeningen


De e-learning MyCognition PRO in 4 vragen


Wat zit er allemaal in de e-learning?

We hebben een korte en een langere leerroute ontwikkeld. Na aanschaf krijg je toegang  tot beide routes. De keuze is aan jou. Er zijn een groot aantal modules die je op eigen tempo kunt doorwerken. Van elke video is er een hand-out beschikbaar, dus je kunt fijn meeschrijven.

Toegang tot de e-learning betekent ook toegang tot de Community en Materialen-sectie.

In de Materialen-sectie tref je talloze hulpmaterialen en info-folders voor ouders of voor je marketing die al voor je gemaakt zijn en waar je nog alleen je eigen logo hoeft te zetten (en natuurlijk mag je eigen teksten toevoegen).

Vragen kun je in de besloten en beveiligde Community stellen of via de INBOX rechtstreeks aan ons.


Wanneer kan ik met MyCognition PRO starten?

Vandaag aanmelden is in principe vandaag starten!
We raden echter aan enige voorbereidingstijd in acht te nemen.

Ga eerst zelf aan de slag met je eigen training en dan leer je het programma snel door en door kennen.

LerendBrein kan je met raad en daad  terzijde staan om van de implementatie in je praktijk een succes te maken.

Hoe lang heb ik toegang tot de e-learning ?

Op dit moment is de toegang tot het e-learning gedeelte niet beperkt in tijd. Je kunt er altijd terecht. In de toekomst zal er een tijdslot geplaatst worden. Het spreekt voor zich dat je hiervan tijdig op de hoogte wordt gesteld.

Is er accreditatie aangevraagd?

Nog niet, dat heeft te maken dat eerst het programma volledig functionerend moest zijn. Aanvragen die we overwegen te gaan doen zijn: nascholing POH, NVFL en SKJ

Volg de e-learning via je PC, laptop of via de Huddle-app

Toegang tot de e-learning van MyCognition PRO Nu € 99,-

Toegang tot de verkorte route

75 minuten video

Toegang tot de uitgebreide route

ruim 6 uur video

Toegang tot de Community

hier kun je terecht met al je vragen

Toegang tot de Materialen

Ondersteunende materialen, kant en klaar, zelf aan te passen met eigen logo, promotiematerialen, powerpoints

Toegang tot je Coach Account

In je Coach Account kun je trainingen bestellen en volgen

Toegang tot je Zelf-training

De beste manier om het programma in de vingers te krijgen is het zelf volgen van een MyCognition PRO traject

Toegang tot Bonusmaterialen

Toegang tot de CNSVS-Community
Toegang tot e-books, aanvullende video's
Korting op andere LerendBrein activiteiten


Ontdek hier de modules van de e-learning

Module 1: Inleiding

We leggen je de beste en snelste route door de stof uit voor het geval je staat te popelen om direct te beginnen. Je krijgt direct zicht op bij welke kinderen en volwassenen je dit programma kunt toepassen en welke effecten je daarbij globaal kunt verwachten. We bieden je een overzicht van de verschillende onderdelen van MyCognition PRO en laten je alvast een aantal Hulpmaterialen zien die je bij de toepassing van de training kunt inzetten.

Module 2: MyCQ | de test

We leggen je de wijze van afname van de test uit: op je praktijk of thuis/op het werk/op school. Wat zijn de verschillen, de voor- en nadelen van de verschillende omstandigheden. Niet alleen wordt je ingevoerd in de verschillende tests  en weet je op welke pen-en-papier testen deze gebaseerd zijn, maar ook wat de meetpretenties zijn en hoe je het rapport moet interpreteren.

Module 3: AquaSnap | de training

Alle onderdelen en alle oefeningen worden in detail uitgelegd. Je weet exact hoe de training is opgebouwd en hoe je de training zó kunt inrichten dat de Executieve Functies optimaal getraind worden. Per oefening wordt er gekeken hoe je als Coach kunt de transfer naar het dagelijkse leven kunt bewerkstelligen en versnellen.

Module 4: Onderzoek naar MyCognition PRO

Er zijn inmiddels meer dan 20 studies verricht naar MyCognition PRO. Het bijzondere is dat een aantal Nederlandse Universiteiten en Universitaire ziekenhuizen meegewerkt hebben aan het onderzoek. Denk hierbij UMC Maastricht, UMC Radboud Nijmegen, VUMC, AMC. In deze module wordt het beschikbare onderzoek besproken en leer je in korte tijd alles over de wetenschappelijke status van MyCogntion PRO.

Module 5: De Gezonde Leefstijl sectie

De Gezonde Leefstijl sectie sluit naadloos aan op recente ontwikkelingen op het vlak van de e-Health, vitaliteitsprogramma’s, preventieprogramma’s en zo verder. In dit gedeelte van de app kan een gebruiker aan de slag met belangrijke domeinen van een Gezonde Leefstijl. Jij als Coach kunt hier ondersteuning bij bieden. In deze module leggen we uit wat de verbinding is tussen de test, de training en deze Gezonde Leefstijl-sectie.

Module 6: Aan de slag met je Coach Account

Zelf bestellen voor je bedrijf, je instelling, je school of voor jezelf als individuele coach. We leggen je in deze module uit hoe dat proces verloopt, hoe je overzicht over je trainingen kunt krijgen en hoe je op individueel de therapie-trouw en de scores op de test kunt volgen. Het account is erg overzichtelijk en gemakkelijk om mee te werken.

Module 7: Rondom de training

Hoe hou je de motivatie van je cliënt op peil en zorg je dat er optimaal getraind wordt en hoe voorkom je veelgemaakt fouten. In deze module zetten we maar liefst 28 missers op een rij. Nergens vind je een zó uitgebreide bespreking van fouten. Met deze kennis op zak schuif je direct door naar een geheel nieuw level als Coach bij Cognitieve Trainingen.

Module 8: Achtergronden Cognitieve Trainingen

Cognitieve trainingen liggen vaak onder vuur. Kritieken richten zich doorgaans op de beperkte houdbaarheid van het effect en op het gebrek aan transfer naar het dagelijkse leven. Wij geven je inzicht in de werkingsmechanismen van cognitieve trainingen en we vertellen je hoe je de training zó moet inrichten dat jíj wél tot die coaches gaat behoren die duurzame en breed uitwaaierende effecten met je trainingen zult bereiken.


Ontvang direct toegang tot deze zeer complete e-learning cursus!

Wat zeggen cliënten ?

"Reeds binnen een maand merk ikzelf als mijn partner aanzienlijk verschil namelijk ik heb veel meer energie, neem meer initiatief, kan vaker tegen drukte om mij heen, mijn handschrift is weer beter te lezen, ik ga soms spontaan naar de supermarkt , ik kan weer Engelstalige informatie verwerken, zowel lezen, schrijven als praten én verder ben ik niet meer zo emotioneel incontinent."
Carin Bruggeman
61 jaar, herstellend na NAH, Zelfstandig gevestigd coach
"Het geheugen is nu veel beter, door de training leer ik ook hoe ik het overdag op het werk beter kan doen. Ik voel me scherper en alerter. Ik heb gelukkig geen foutjes gemaakt. Soms vergat ik de machine te reinigen, maar dat is gevaarlijk en kan tot hoge kosten leiden. Maar dat gebeurt niet meer."
Naam bij LerendBrein bekend
48 jarige man, herstellend van ernstige depressie
"Erg leuk om te zien hoe leerlingen op het programma reageren. De trainingen vinden plaats buiten de klas, bij een assistent. Wat mij opvalt is dat de leerlingen beter kunnen omgaan met chaotische en drukke situaties; ze reageren er rustiger op en zijn op het eind van de dag minder moe. Ook is de bereidheid om aan taakjes te werken echt toegenomen. Overigens zijn de resultaten op toetsen in brede zin sterk verbeterd."
Naam bij LerendBrein bekend
leerkracht basisschool

Waar je wellicht ook benieuwd naar bent

MyCognition Pro is een met zorg ontworpen programma waarmee de BIG 5 cognitieve functies gemeten en getraind worden: aandacht, werkgeheugen, episodisch geheugen, verwerkingssnelheid en de executieve functie. Bij de ontwikkeling waren onder andere Games for Health, de onderzoeksgroep van neuroloog Bas Bloem, het Vumc, het AMC, UMC Radboud en UMC Maastricht betrokken. Een cliënt traint op een tablet/iPad of smartphone/iPhone. In een mooie en rustgevende onderwaterwereld kan de cliënt een serie oefeningen doen. De oefeningen zijn geselecteerd voor deze cliënt op basis van de test waar elke training mee begint. De test kan maandelijks worden herhaald zodat een cliënt optimaal blijft trainen. De Gezonde Leefstijl- sectie maakt de training compleet. In deze sectie treft de cliënt veel informatie aan over het brein en cognitieve fitheid. Ook leert hij zijn Leefstijl zo in te richten dat zijn brein daarvan optimaal profiteert. Voor kinderen is dezer laatste sectie niet zo interessant, voor hun ouders echter wel.

Na aanmelding en betaling krijg je automatisch toegang tot onze Community en de e-learning. Op eigen tempo werk je de modules door, waarbij er een korte route van 75-90 minuten en een verdiepende route van ongeveer 6 uur is. Na de korte route kun je in principe onderlegd aan de slag met cliënten. Je krijgt tevens toegang tot een coach-account alwaarje trainingen kunt bestellen m.b.v. een creditcard. Je kunt de cliënt dan uitnodigen een account voor zichzelf aan te maken en je kunt dan de testuitslagen en de trouw aan de training volgen.

De kosten per cliënt zijn afhankelijk van de duur van het traject. We kennen drie varianten: 3 maanden, 6 maanden, en 12 maanden. Bij losse inkoop bedraagt de aanschafprijs respectievelijk 45, 75 en 100 euro.  Bestelling geschiedt in het coach account en verloopt via een creditcard betaling. Trainingen kunnen verlengd worden door middel van bijbetaling. Er is geen adviesprijs voor de verkoop. Sommige coaches verrekenen deze kosten apart, weer anderen verwerken deze kosten in een pakketprijs.

Naast de kosten voor de e-learning (€129,-) en de kosten per cliënt (van €45,– tot €100,–) betaalt een Coach €50,– licentiekosten per jaar. Betaal je reeds dat bedrag of meer aan Huddlekosten (bijvoorbeeld omdat je Acoustic Pioneer of SMART Coach bent) dan verandert er niets voor je. Stop je met SMART dan val je terug naar €50,– per jaar.  Stop je met Acoustic Pioneer dan blijf je staan op €50,– per jaar.  

Staat je vraag er niet bij en wil je eerst meer informatie stuur ons dan een mailtje met je vraag, we helpen je graag verder!

info@lerendbrein.nl

Algemene Voorwaarden

Klik op het icoon voor de download

jaarlicentie en community

Klik op het icoon voor de download

AVG en LerendBRein

Klik op het icoon voor de download

Klachtenregeling Cursus

Klik op het icoon voor de download

Voorwaarden Gebruik en Privacy

Klik op het icoon voor de download/ zie ook AVG en LerendBrein